Sajtos-gombás halfilé recept
50 perc
340 kcal
4 szelet tengeri halfilé
10 dkg gomba
10 dkg sajt
2 dl tejszín
1 db vöröshagyma
2 ek petrezselyem
3 ek vaj
só
bors
A Sajtos-gombás halfilé elkészítési módja:
A halszeleteket megmossuk és hagyjuk megszáradni. Sóval borssal fűszerezzük. Tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük a halszeleteket. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és vajon üvegesre pirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felvágjuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, sót és borsot, majd felöntjük a tejszínnel. A halra öntjük, tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt kicsit megpirul a tetején.
Köretként főtt rizst vagy sült burgonyát kínálunk hozzá.
Nehézségi fok:közepesen könnyű
Árfekvés:közepesen drága
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2008. jan. 10. 00:38
A sajtos-gombás halfilé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.