Gyümölcsös túróalagút recept
A Gyümölcsös túróalagút hozzávalói:4 dl tej
50 dkg túró
20 dkg margarin
1 csomag zselatin
2 tojás
30 dkg cukor
4 vaníliás cukor
Gyümölcsök ízlés szerint
A Gyümölcsös túróalagút elkészítési módja:
A zselatint kevés tejjel csomómentesre keverjük. A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot felforraljuk a zselatinnal. Kicsit hűlni hagyjuk. Ezután a túrót, a margarint és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és kézi mixerrel kicsit összekeverjük, hogy pépes legyen. Egy őzgerinc formát frissentartó fóliával kibélelünk, és tetszőleges gyümölcsökkel kirakjuk az alját. Ezután a formát teleöntjük a túrós masszával, majd hűtőbe tesszük, és addig hűtjük, míg szeletelhetővé válik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 031a5a7233, 2010. júl. 19. 09:34
A gyümölcsös túróalagút elkészítési módja és hozzávalói.