A Mikulás sapkája recept
A Mikulás sapkája hozzávalói:50 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
100 g lágyvaj vagy margarin
2 tojás (közepes méretű)
50 g darált mogyoró
1 tasak Eredeti Dr. Oetker Puding puncs
400 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Decor Cukormáz puncs
150 g fehércsokoládé
1 teáskanál olaj
1 doboz Dr. Oetker Decor színes Szórócukor
A Mikulás sapkája elkészítési módja:
A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Belekeverjük a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel 2 perc alatt összedolgozzuk. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, az alján kivajazott és sütőpapírral letakart) öntjük és elegyengetjük. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük a tésztát. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 25 perc Amikor a tészta kihűlt, egy keverőedénybe morzsoljuk. A pudingot a tasakon található leírás szerint, de cukor nélkül és csak 400 ml tejjel elkészítjük, majd a morzsolt tésztához adjuk. Hozzákeverjük a cukormázport, és az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A masszát kb. 25 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot csepp alakúra formázzuk, majd a vastag végét a munkalapra nyomjuk, hogy megálljon. A kis sapkákat kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládét az olajjal vízfürdőben, alacsony hőfokon megolvasztjuk. A sapkák alját először a csokoládéba, majd a színes szórócukorba mártjuk. A maradék csokoládéval ízlés szerint feldíszítjük a süteményeket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. aug. 10. 15:20
A mikulás sapkája elkészítési módja és hozzávalói.