Ribizlis-túró pohárkrém recept
A Ribizlis-túró pohárkrém hozzávalói:6dkg Porcukor
10dkg túró (sovány)
3dl tejszín
10dkg ribizli
1dkg zselé (olvasztott)
A Ribizlis-túró pohárkrém elkészítési módja:
Nyugodtan dolgozhatunk fagyasztott ribizlivel a krémben, csak a díszítéshez érdemes friss gyümölcsöt beszerezni. Én a fényképezéshez a tetejére is fagyasztottat használtam. Ribizlis túrókrém: 5 dkg ribizlit felolvasztunk a mikróban, és egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. A ribizlis masszát kikeverjük 10 dkg áttört túróval. Habbáverünk 3 dl tejszínt. A ribizlis-túrós masszát lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ha szeretnénk hogy pár órát elálljon a krémünk, akkor érdemes a masszához keverni egy kevés olvasztott zselét. Nyomózsákba töltjük a krémet, és hűtött pohárba adagoljuk, úgy hogy a krém ne érje el mindenhol a pohár szélét. Díszítés: 5 dkg ribizlit felolvasztunk a mikróban, és egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. Ezzel a péppel nyakonöntjük a krémet, hagyjuk hogy lecsurogjon a pohár belső oldalán. A tetejére nyomhatunk tejszínhabot, és tehetünk rá pár szem ribizlit.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. aug. 8. 19:11
A ribizlis-túró pohárkrém elkészítési módja és hozzávalói.