Karamellás fagylalttorta recept
A Karamellás fagylalttorta hozzávalói:4 személyre:
1 készen vásárolt, tetszőleges ízű fagylalttorta, 10 dkg cukor,
10 dkg földimogyoró,
a díszítéshez 10 dkg tetszés szerinti gyümölcs (befőtt is lehet),
citromfű vagy mentaág
A Karamellás fagylalttorta elkészítési módja:
A cukrot serpenyőbe szórjuk, néhány csepp vizet adunk hozzá, és kevergetve karamellizáljuk. Amint barnulni kezd és habos lesz, kb. 1 dl vízzel összekeverjük, és a karamellt feloldjuk. Serpenyőben a mogyorót szárazon megpirítjuk, majd konyharuhára öntjük, és a héját még melegen ledörzsöljük. Végül durvára felaprítjuk, esetleg ledaráljuk. A fagylalttortát négy egyenlő részre osztjuk. Tetejét a karamellel meglocsoljuk, a pirított mogyoróval megszórjuk, majd tetszés szerint friss gyümölcsökkel, esetleg befőttel, citromfűvel vagy mentaággal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 7. 16:12
A karamellás fagylalttorta elkészítési módja és hozzávalói.