Sárgabarackturmix recept
A Sárgabarackturmix hozzávalói:1 l tej,
10 szem érett sárgabarack,
2 evőkanál cukor,
vaníliás cukor
fahéj
A Sárgabarackturmix elkészítési módja:
A barackot alaposan megmossuk, a héját lehúzzuk, szétnyitjuk, a magot eltávolítjuk. A gyümölcsöt egy kevés tejjel alaposan összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük az összes tejet, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal ízesítjük, és addig turmixoljuk, amíg a cukorszemcsék elolvadnak. Hosszú poharakat jégkockával lehűtünk, a vizet kiöntjük belőle, de a megmaradt jeget nem, és ráöntjük a turmixot. Keverőpálcával, szívószállal kínáljuk.
Készíthetjük cukor nélkül is, de folyékony édesítőszert is tehetünk bele.
Kategória: Turmixok receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 6. 12:06
A sárgabarackturmix elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.