Túrókrémes alma recept
A Túrókrémes alma hozzávalói:1 evőkanál rum,
4 alma,
20 dkg tehéntúró,
1 dl fehérbor,
1 evőkanál sárgabaracklekvár,
2 tojás,
3 dkg vaj, porcukor,
1 csomag vaniliás cukor
A Túrókrémes alma elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, és a borban kissé megcukrozva megpároljuk. Majd a túrót áttörjük (ennek leggyorsabb módja egy szűrőn egy pohár segítségével átnyomkodni). Ezután a tojássárgákat összekeverjük a túróval, a porcukorral, és hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. A baracklekvárt a rummal megízesítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Elhelyezzük rajta az almákat, a kiszedett magház helyére tesszük a baracklekvárt, és rákenjük a túrót. Végül meleg sütőben 10 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. aug. 20. 14:24
A túrókrémes alma elkészítési módja és hozzávalói.