Almas pite recept


40 dkg liszt
15 dkg zsir (margarin is lehet, de zsirral puhabb)
1 tojas
1 sutopor
izles szerint cukor es so, annyi tej,hogy jo gyurhato legyen
Az Almas pite elkészítési módja:
A hozzavalokat osszegyurjuk, majd ket lapot sodrunk.Az also lapra keves buzadarat szorunk, az alma koze is teszunk ha nagyon leves, majd a tetejere ujbol buzadara es befedjuk a masik lappal. Lassu tuznel szep pirosra sutjuk, porcukorral talaljuk.
Kituno nyari sutemeny,meginkabb, ha savanykas almabol keszul, hidegen,melegen egyarant fogyaszthato, aki szereti fahejjal izesitheti.(a csaladom naturan szereti)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ildiko0914, 2007. aug. 19. 19:36
Az almas pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.