Tojásos húskenyér recept
90 perc
792 kcal
80 dkg darált sertéshús
3 főtt tojás
1 tojás
20 dkg hosszú zöldbab
6 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
3 evőkanál tárkony (apróra vágott)
1 kávéskanál kakukkfű
csipetnyi őrölt szerecsendió
salátalevél
1 paradicsom
őrölt bors
só
A Tojásos húskenyér elkészítési módja:
A zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A húst 1 tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a tárkonnyal, a kakukkfűvel és a szerecsendióval összedolgozzuk, és sóval, borssal ízesítjük. Téglalap alakú sütőformát alufóliával kibélelünk, belesimítjuk a húsos massza felét, erre a zöldbab felét, középen, hosszában ráfektetjük a főtt tojásokat, végül a maradék húsos masszával befedjük. Meleg sütőben megsütjük (kb. 1 óra). Amikor kész, a formából kiborítjuk, és felszeleteljük. A salátát összetépkedjük, a paradicsomot kockákra vágjuk, és összekeverjük. A hússzeleteket a salátaágyon tálaljuk.
Hidegen és melegen egyaránt finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. aug. 14. 19:01
A tojásos húskenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.