Meggyes-joghurtos sütemény recept
A Meggyes-joghurtos sütemény hozzávalói:25 dkg meggy
20 dkg joghurt
3 dkg porcukor
35dkg tejszín
5 dkg zselé (olvasztott)
2 cl citromlé
10 db meggy
2dkg csokoládé (ét)
1db piskótalap
A Meggyes-joghurtos sütemény elkészítési módja:
25 dkg meggyet (vagy cseresznyét) darabosra turmixolunk. Elkeverjük 20 dkg natúr joghurttal, 3 dkg porcukorral, 35 dkg habbávert tejszínnel, 5 dkg olvasztott zselével és 2 cl citromlével. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére teszünk egy piskótalapot. Betesszük a hűtőbe 2 órára hogy megdermedjen. A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackot. Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel, csokiforgáccsal.
Ízlés szerint cseresznyével, illete más gyümölccsel is készíthető. (Télen őszibarack befőttel is szoktam készíteni.)
Gyorsan elkészül, nem munkaigényes.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tavaszi Napsugár, 2008. júl. 10. 22:05
A meggyes-joghurtos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.