Körtés batyu recept
A Körtés batyu hozzávalói:25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
1 vaníliás pudingpor + a hozzávaló tej, cukor
1 vaníliás cukor
1 konzerv körte
A Körtés batyu elkészítési módja:
Összegyúrjuk a lisztet a túróval és margarinnal. Egy éjszakán át hideg helyen tartjuk. Másnap késfokvastagságúra nyújtjuk. Elkészítjük a pudingot az előírásnak megfelelően és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A kinyújtott tésztát nagyobb négyszögekre vágjuk és mindegyikre rakunk egy kis pudingot. Erre borítunk magházukkal lefelé félbe vágott körtét. A tésztát négy oldalról ráhajtjuk, középen felül összenyomjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük.
Almával is nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andita1, 2008. júl. 10. 15:39
A körtés batyu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.