Bombajó meggyes somlói egyszerűen recept
45 perc
A Bombajó meggyes somlói egyszerűen hozzávalói:
3 csomag babapiskóta (amiben 2 sor van)
2 l tej
2 cs vaníliás puding
1 cs csokis puding
1-2 cs Dr. Oetker csokis öntetpor
cukor a puding és a csokiöntethez (3 ek./csomag elég)
1 cs mazsola
1 marék dió
2 kis rumaroma
1 kis üveg magozott meggybefőtt
tejszínhab
A Bombajó meggyes somlói egyszerűen elkészítési módja:
- A diót durvára vágjuk (lehet darálni is). - A mazsit az egyik rumaromába beáztatjuk. - Megfőzzük egyszerre a 2 vaníliás pudingot. Belekeverjük a rumos beáztatott mazsit. - Megfőzzük a csokis pudingot. - Elkészítjük a csokiöntetet a porból. Viszont nem érdemes felforralni teljesen, mert akkor puding állaga lesz, itt az a lényeg, hogy folyós legyen. - Egy tál aljára teszünk 1 réteg piskótát, ezt meglocsoljuk a fennmaradó rumaromának a harmadával. Rá egy kis csokiöntet, majd a rumos, mazsis, vanília puding fele. Meghintjük a dió felével. - Még 1 réteg piskóta, rumaroma, csokispuding. Jó sok meggy. - Utolsó réteg piskóta, rumaroma, vaníliáspuding, dió. - Tetejét lehet reszelt táblás csokival díszíteni. - Kb. 3-4 órát kell hűteni minimum, de a legjobb egy éjszakát. - Tálaláskor a megmaradt csokiöntettel megöntözzük az épp kiszedett adagot, és a tetejére tejszínhabot fújunk. ISTENI FINOM!
Ez egy hatalmas adag, kb. egy közepes tepsinyi. Eddig mindenkinek nagyon ízlett, bátran ajánlom kezdőknek is. A meggyet persze ki is lehet hagyni, bár szerintem ég és föld a 2 változat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kislibu, 2008. jún. 28. 07:42
A bombajó meggyes somlói egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.