Csokoládés-diós kocka recept
A Csokoládés-diós kocka hozzávalói:A tésztához:
15 dkg rétesliszt,
4 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
6 tojás.
A krémhez:
4 dl tej,
10 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor.
A díszítéshez:
darált dió és egész diószemek.
A mázhoz:
margarin, kakópor, víz.
A Csokoládés-diós kocka elkészítési módja:
A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. beletesszük a diót, és óvatosan összeforgatjuk. Margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben sütjük, ha kihűlt, kettévágjuk. Elkészítjük a krémet, a tejből és lisztből fehér mártást főzünk, a forró mártásba keverjük a darált diót, a porcukrot és a margarint, végül a vaníliás cukrot. Ezzel megkenjük a tésztát, majd bevonjuk csokimázzal és díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jún. 27. 11:40
A csokoládés-diós kocka elkészítési módja és hozzávalói.