Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Fenyőszirup recept

Fenyőszirup recept

A Fenyőszirup hozzávalói:
20 darab piros csalóka (fenyővirág)
1 marék fenyőrügy
2 liter víz
1 kg cukor
1 citrom.


A Fenyőszirup elkészítési módja:
Elkészítésekor a csalókát és a fenyőrügyet 2 liter vízzel odarakjuk melegedni. Ha már majdnem fő a víz, hagyjuk 10 percig párolódni, majd vászonnal bélelt szűrővel leszűrjük. Világos piros, finom illatú fenyőlevet nyerünk, amihez hozzáöntjük a cukrot és pároljuk, míg a cukor elolvad. Nem szabad főzni. A végén a citromot csavarunk bele. Kimosott 3 decis üvegeket megtöltjük a fenyősziruppal. Másnapig meleg dunsztban hagyjuk. Bármikor fogyasztható, de főleg köhögés enyhítésére használták ezt a szirupot a népi gyógyászatban. Ha pirosodnak a fenyőfákon a csalókák gyűjtsünk két jó marékkal, de friss fenyőrügyet is szedjünk hozzá.

Székelyföldön gyakran készített szirup. Egyébként nagyon finom


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A fenyőszirup elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook