Fenyőszirup recept
A Fenyőszirup hozzávalói:20 darab piros csalóka (fenyővirág)
1 marék fenyőrügy
2 liter víz
1 kg cukor
1 citrom.
A Fenyőszirup elkészítési módja:
Elkészítésekor a csalókát és a fenyőrügyet 2 liter vízzel odarakjuk melegedni. Ha már majdnem fő a víz, hagyjuk 10 percig párolódni, majd vászonnal bélelt szűrővel leszűrjük. Világos piros, finom illatú fenyőlevet nyerünk, amihez hozzáöntjük a cukrot és pároljuk, míg a cukor elolvad. Nem szabad főzni. A végén a citromot csavarunk bele. Kimosott 3 decis üvegeket megtöltjük a fenyősziruppal. Másnapig meleg dunsztban hagyjuk. Bármikor fogyasztható, de főleg köhögés enyhítésére használták ezt a szirupot a népi gyógyászatban. Ha pirosodnak a fenyőfákon a csalókák gyűjtsünk két jó marékkal, de friss fenyőrügyet is szedjünk hozzá.
Székelyföldön gyakran készített szirup. Egyébként nagyon finom
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. júl. 13. 05:11
A fenyőszirup elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.