Korhelyleves egyszerűen recept
90 perc
A Korhelyleves egyszerűen hozzávalói:
1 kg savanyú apró káposzta
50 dkg füstölt parasztkolbász
50 dkg füstölt oldalas
3 db babérlevél
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kapor
só
bors
1 kávés kanál őrölt kömény
1 evőkanál liszt
2 dl tej
1 kanál zsír vagy étolaj.
A Korhelyleves egyszerűen elkészítési módja:
Korhelyleves egyszerűen. A korhelyleves egyszerűen elkészíthető. A savanyú káposzta nagyon egészséges és tartalmas leves készíthető belőle nyáron kánikula és télen a hideg téli napokban is A savanyú káposztát kimossuk, és kicsavarjuk. A kolbászt 5 centis darabokra vágjuk és feldaraboljuk a füstölt oldalast is. A káposztát, az oldalast, a kolbászt és az egészben hagyott, megtisztított vöröshagymát a babérlevéllel, a fokhagyma gerezdekkel odatesszük főzni .Amikor a leves már majdnem elkészült hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a köménymagot, a borsot, és ha szükséges sózzuk is. Amikor minden megpuhult rántást készítünk. Hozzáadjuk a tejet és készre főzzük. Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.Nyáron hidegen, télen forrón, melegen kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. júl. 6. 12:55
A korhelyleves egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.