Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg banánkrém leves... recept

Hideg banánkrém leves... recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Hideg banánkrém leves... hozzávalói:
4-5 közepes banán
1-1,5 liter tej
cukor ízlés szerint
2 dl tejszín
1 kis pohár joghurt (a levesbe kerülő gyümölcsökkel harmonizáló ízben)
fahéj
citromlé
gyümölcsök ízlés szerint (idényen kívül konzervből is készíthető)


A Hideg banánkrém leves... elkészítési módja:
A meghámozott banánokat, a tejszínt, a joghurtot, a cukrot összeturmixoljuk, majd a tejet is belekeverjük. Egy megfelelő méretű tálba öntjük, majd ízlés szerint citromlevet, valamint fahéjat teszünk bele. A többi gyümölcsöt mossuk, magozzuk, ha kell, hámozzuk, és összevágva az elkészített levesbe tesszük. Jól behűtve tálaljuk

A leves színe állás után egy kissé sötétebb lesz (a banán miatt), de a hozzáadott citromlé megakadályozza, hogy teljesen bebarnuljon). Próbáltam már házitejjel is készíteni, de azzal kevésbé volt eltartható, mint a bolti *kizsákmányolt* tejjel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg banánkrém leves... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook