Húslevesben főtt töltelék recept
A Húslevesben főtt töltelék hozzávalói:4 db szikkadt zsemle
4 db egész tojás
1 db kisebb vöröshagyma finomra vágva
1 evőkanál olaj
1 kisebb csokor petrezselyemzöld finomra összevágva
ízlés szerint, kevés bors , s,
1 csapott kávéskanál sütőpor
Továbbá a becsomagolásához folpack
A Húslevesben főtt töltelék elkészítési módja:
A zsemléket kb 2-3 percre beáztatjuk langyos vízbe, majd jól kinyomkodjuk a vizet belőle, és egy tálba rakjuk. Ráütjük a tojásokat, ízlés szerint borsozzuk, sózzuk és félre rakjuk. Egy kis lábasban felhevítjük az olajat és megfuttatjuk rajta a finomra összevágott vöröshagymát. Levesszük a gázról és belekeverjük az összevágott petrezselyemzöldet, és összekeverjük a tojásos zsemlével. Végül belekeverjük a sütőport, és állni hagyjuk 5 percig. Közben a folpackból két nagyobb darabot vágunk le. A tölteléket megfelezzük, és az egyik felét rárakjuk egy csíkban a kiterített folpackra, majd a magunkhoz közelebbi részt ráhajtjuk, úgy hogy befedje a tölteléket és szorosan feltekerjük. A folpack mindkét végét összecsavarjuk és csomót kötünk rá. Az így elkészített tölteléket a lehabozott, felzöldségezett húslevesbe rakjuk és készre főzzük benne. Amikor elkészült a húslevesünk akkor vesszük ki belőle, hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd levágjuk az egyik végét és kicsúsztatjuk a folpackból a kész töltelékünket.
A májjal készült töltelék készítése is hasonló, csak ott a megfuttatott hagymára rakjuk rá az elkapart csirkemájat, amivel egy kicsit átpirítjuk és ezután adjuk hozzá a petrezselymet, majd összekeverjük a zsemlés tojással.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jún. 12. 09:35
A húslevesben főtt töltelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.