Sertéskaraj csípős-narancsmártásban recept
A Sertéskaraj csípős-narancsmártásban hozzávalói:60-80 dkg sertéskaraj
7, 5 dl 100% narancslé
80 dkg újburgonya
15-20 dkg olívabogyó
20 dkg szeletelt nyers bacon
4 gerezd fokhagyma
chili por
kakukkfű
bors
só
liszt
A Sertéskaraj csípős-narancsmártásban elkészítési módja:
A karaj szeleteket megklopfoljuk, és egy éjszakára bepácoljuk. A páchoz a narancslébe chiliport, kakukkfüvet és borsot rakunk és jól elkavarjuk. Az újburgonyát negyedbe vágjuk és megfőzzük. A bepácolt húsokat kissé leitatjuk egy papírtörlővel, sózzuk és lisztbe mártjuk, olívaolajon elősütjük. Az elősütött szeleteket félretesszük. A visszamaradt olajhoz 2-3 evőkanál lisztet szórunk, gyengén átpirítjuk és felöntjük a páclével, szükség szerint sózzuk. Az így kapott párolólében a szeleteket készre pároljuk. A megfőtt burgonyát a vékonyra csíkozott szalonnával együtt megpirítjuk, a végén hozzáadjuk az olajbogyót és a durvára vágott fokhagymát, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jún. 10. 20:20
A sertéskaraj csípős-narancsmártásban elkészítési módja és hozzávalói.