Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Camembert-rel töltött mandulás sertéskaraj ribizlimártással recept

Camembert-rel töltött mandulás sertéskaraj ribizlimártással recept

A Camembert-rel töltött mandulás sertéskaraj ribizlimártással hozzávalói:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg zöldfűszeres camembert

bors
liszt
2 db tojás
20 dkg szeletelt mandula
A körethez:
40 dkg krumpli (kisszemű)
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg vaj
madársaláta
A ribizlimártáshoz:
20 dkg ribizli
kevés só
bors
cukor
csillagánizs
fahéj
5 dkg vaj


A Camembert-rel töltött mandulás sertéskaraj ribizlimártással elkészítési módja:
A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, minden szeletbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot 8 darabra vágjuk. A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, mindegyikbe 1-1 sajtdarabot teszünk, majd megtűzzük. Előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül mandulába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és a húsok minden oldalát pirosra sütjük benne. A kisszemű krumplit jól megmossuk, forró vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. Tepsibe tesszük, sóval, borssal megszórjuk, vajat morzsolunk rá, majd a felaprított petrezselyemmel és a zsemlemorzsával is meghintjük. 185°C-on, légkeveréssel sütjük, sütés közben többször átforgatjuk. A mártáshoz a ribizlit a vajjal, ízlés szerint cukorral egy kis edényben felforraljuk, közben enyhén citromlével, sóval, borssal és vörösborral ízesítjük. Csipet fahéjat és 1 egész csillagánizst adunk hozzá. Arra figyeljünk, hogy túl híg ne legyen, viszont túl sokáig se főzzük, nehogy nagyon szétfőjön. A mandulás töltött karajt a ribizlimártással tálaljuk, hozzá morzsás krumplit és madársalátát kínálunk.


Kategória: Húsételek receptjei


A camembert-rel töltött mandulás sertéskaraj ribizlimártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook