Raffaello-golyók recept


1 tubus sűrített tej
2 tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
25 dkg kókuszreszelék
10 dkg szeletelt mandula
mandulaszemek
A Raffaello-golyók elkészítési módja:
A sűrített tejet összekeverjük a tojássárgájával, hozzáadunk annyi cukrot,hogy jól besűrűsödjön. Belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket,a szeletelt mandulát,s alaposan összedolgozzuk. Nedves kézzel kis golyókat formálunk, közepébe héjától megtisztított mandulát teszünk, s kókuszreszelékben meghempergetjük őket. 1-2 órát hidegen dermesztjük. 40-50 db lesz belőle. Csinálhatjuk őrölt mandulával is, és akkor a golyók közepébe egész , héjától megfosztott mandulát tehetünk./ a mandulát 2-3 percig forró vízben tartani, utána könnyen kibújik a héjából/
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 28. 17:46
A raffaello-golyók elkészítési módja és hozzávalói.