Fokhagymás csirkemáj sütve recept
65 perc
A Fokhagymás csirkemáj sütve hozzávalói:
60 dkg csirkemáj
80 dkg tisztított burgonya
6 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint:őrölt majoránna
oregáno
őrölt fűszerpaprika
só
A sütéshez: mangalicazsír
vagy napraforgó olaj.
A Fokhagymás csirkemáj sütve elkészítési módja:
A burgonyát hasábokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és szintén főzzük kb 5 percig majd leszűrjük és a burgonyához keverjük,Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, majd beletesszük a keveréket .A tisztított fokhagymát vékonyra vágjuk és folyékony zsiradékba keverjük a fűszerekkel együtt majd a burgonyára és a májra öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük, de sütés közben 1-2 alkalommal átforgatjuk hogy minden részen jól átsüljön.
Az időszakhoz illő salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Könnyü, olcsó és gyors vacsora.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. aug. 25. 08:27
A fokhagymás csirkemáj sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.