Tócsni egyszerűen recept
60 perc
A Tócsni egyszerűen hozzávalói:
1 kg burgonya
1 pohár tejföl (1,5-2 dl) 15 dkg liszt
1 db tojás
ízlés szerint só.
A Tócsni egyszerűen elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük majd nagy lyukú reszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és az 5 púpozott evőkanál lisztet. Ízlés szerint sózzuk, - kb 2-3 kiskanálnyi kell bele, - és a tejfölt is a masszához öntjük, majd jól összkeverjük Ha nem elég sűrű, keverjünk még hozzá egy kevés lisztet. Közben nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Az elkészült masszából a forró olajba szaggatunk egy adagot evőkanállal, és egy kissé ellapítjuk. Fontos, hogy az olaj végig forró legyen, különben túlzottan felszívja a tészta. Amikor a tócsni egyik oldala szép pirosra sült megfordítjuk és a másikat is ugyanúgy pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, ami fölszívja a fölösleges olajat. Hideg tejföllel megkenve, forrón tálaljuk. Ízesíthetjük zúzott fokhagymával, reszelt sajttal és ecetes, tormás mustárral is. Köretnek is kitűnő és nagyon finom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. aug. 14. 06:16
A tócsni egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.