Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával recept
A Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával hozzávalói:1 db citrom
4 db alma
1,5 dl almalé
4 ek kristálycukor
20 dkg aszalt vörös áfonya
2,5 dkg vaj
50 dkg konyhakész burgonyagnocchi
3 ek méz
4 ek pisztácia (hántolt)
porcukor a szóráshoz
A Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával elkészítési módja:
A citrom kifacsart levét összekeverjük 5 dl vízzel. Az almákat négyfelé szeljük, kimagozzuk, és a citromos vízbe helyezzük őket. Az almalét felforraljuk a cukorral, majd beleszórjuk a meleg vízzel leöblített aszalt vörös áfonyát. A felforrósított vajon 3 percig pirítjuk a gnocchit, azután beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett almákat, és további 5 percig pirítjuk együtt. Végül meglocsoljuk a mézzel és a vörös áfonyás almalével. Tányérokra halmozzuk, megszórjuk a finomra vágott pisztáciával. Forrón, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. aug. 1. 09:22
A vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával elkészítési módja és hozzávalói.