Csokis pisztáciatorta recept



10 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 darab tojás
5 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
10 dkg pisztácia (hámozott, nem sózott!)
1 dl tej
8 dkg kristálycukor
1 darab tojássárgája
1 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
A Csokis pisztáciatorta elkészítési módja:
A margarint a porcukorral keverjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral. Lazítsuk fel vele a margarinos alapot, végül szitáljuk hozzá a lisztet, és szórjuk bele a pisztáciát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kenjük szét benne a masszát, és 180 ˘XC-os sütőben 5-7 perc alatt süssük készre. A krémhez a tojássárgáját és a lisztet kevés tejjel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a maradék tejet a cukorral, majd állandóan kever getve öntsük hozzá a tojásos-lisztes tejet, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Közben vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, keverjük a krémhez, majd a margarinnal keverjük habosra. A kihűlt pisztáciás tortalapot vágjuk három egyenlő részre, töltsük meg a habos csokis krémmel, és a tetejét díszítsük csokiforgáccsal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. jún. 23. 09:41
A csokis pisztáciatorta elkészítési módja és hozzávalói.