Tejszínes-kapros csirke recept
A Tejszínes-kapros csirke hozzávalói:1 csirkemell,
2 dl tejszín, (én tejföllel is szoktam csinálni)
1 közepes fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
vegeta,
só,
bors,
1-2 ek. liszt,
kapor ízlés szerint.
A Tejszínes-kapros csirke elkészítési módja:
A csirkemellet kis darabokra, csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk és egy kevés olajon vagy vajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a csirkemelldarabokat, kevés sóval, borssal, vegetával ízesítjük és megpirítjuk. Ha kész megszórjuk a liszttel és nagyon alacsony tûzön együtt pirítjuk még. Majd felöntjük a tesszínnel és az összevágott kapor felével megszórjuk. Lassú tûzön felforraljuk, forrás után lezárjuk és újra megszórjuk a kapor maradékával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. máj. 25. 14:02
A tejszínes-kapros csirke elkészítési módja és hozzávalói.