Francia tárkonyos csirke recept
A Francia tárkonyos csirke hozzávalói:1 csirke(én csak combból szoktam csinálni,de egész csirkéből is fini)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evk tárkony
olaj
1 evk margarin
2dl száraz fehérbor
1dl tejszín
só,bors,citromlé
A Francia tárkonyos csirke elkészítési módja:
A csirkét megmossuk,megtöröljük,s a fűszeres vajjal megkenjük a hasüregét+a bőr alá is kenünk,ahol tudunk. Fűszeres vaj:tárkony felét,zúzott fokhagymát,sót,borsot kikeverjük a diónyi vajjal. Egy mélyebb lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát-rátesszük a csirkét,és erős lángon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk.Aláöntjük a bort,lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk,végül rövid lére sütjük.Ha elfőné időközben a levét,kevés vízzel pótoljuk. Ha kész,tepsibe tesszük a csirkét,ráöntjük a levéből az olajat,citromlevet csepegtetünk rá,s pirosra sütjük. Mártás: A megmaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a tejszínt,maradék tárkonyt,sót,borsot-Felforraljuk,majd a csirkére öntjük vagy mellé kínáljuk.
Első ránézésre macerásnak tűnik,de nem az ,nem igényel sok munkát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2007. ápr. 26. 15:22
A francia tárkonyos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.