Zabpelyhes szilvás lepény recept

A tésztához:
2 db tojás
8-10 dkg cukor
12 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
7,5 dkg vaj
A töltelékhez:
15-20 szem szilva (aszalt vagy friss)
A tetejére:
7,5 dkg vaj
6 dkg cukor
2 dkg zabpehely
A Zabpelyhes szilvás lepény elkészítési módja:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, és elkeverjük a sütőporos liszttel. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd amikor kihűlt, eldolgozzuk a tésztában, és az egészet egy kisebb tepsibe öntjük. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk (ha frisset használunk), és elrendezzük a tészta tetején. A vajat megolvasztjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a zabpelyhet. Az így kapott keveréket lazán a szilvarétegre terítjük, majd a közepes hőmérsékleten előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg villával megszurkálva késznek nem találjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. júl. 26. 09:49
A zabpelyhes szilvás lepény elkészítési módja és hozzávalói.