Babos csirke főtt répás bulgurral recept
A Babos csirke főtt répás bulgurral hozzávalói:2 adag
maradék sült csirkecomb (1-2 comb)
2 marék káposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv fehérbab
1 pohár bulgur
1 kisebb répa
só, bors, csípős fűszerkeverék
olívaolaj
A Babos csirke főtt répás bulgurral elkészítési módja:
A zöldségeket felszeleteljük tetszőleges méretűre. A bulgurt megfőzzük a répával együtt, fűszerezzük a vizet ételízesítővel, sóval. A hagymát, a fokhagymát és a káposztát együtt olívaolajon sütjük (én a bulgur vizéből 3 ek-nyit kimértem, és néha ráöntöttem), fűszerezzük borssal, sóval és kínai csípős fűszerkeverékkel. Mikor már puhulnak, hozzáadjuk a babot is és a csirkét. (Én maradék csirkehúsból csináltam, leszedtem a csontról a husit, és kis szeletekre szedtem szét.) Külön tálaljuk a répás bulgurt és a babos csirkét, de össze is lehet keverni, egyszerű egytálétel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. júl. 24. 16:05
A babos csirke főtt répás bulgurral elkészítési módja és hozzávalói.