Madra töltött káposztája recept
A Madra töltött káposztája hozzávalói:1 kg darált sertéshús
egy csülök, vagy más füstölt hús
3-4 tojás
30-40 dkg rizs
1 fejes savanyú káposzta
1 kg savanyú káposzta (a maradékot megeszem)
3 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
bors, só, pirospaprika, őrölt kömény,
babérlevél, szemes bors
tejföl
A Madra töltött káposztája elkészítési módja:
A fejes káposztát leveleire szedem. A füstölt húst összedarabolom. (csülökkel szeretem). A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágom, kevés zsiradékon megfonnyasztom. Félre teszem. A darált húst egy nagyobb tálba teszem, belerakom az előzőleg szürőkanálban megmosott, lecsepegtetett rizst. A meghűlt hagymának 2/3-át. A tojásokat, füszereket, -bátran szoktam füszerezni- Sózni csak óvatosan, mert a csülök is sós. Jól összedolgozom, közben kóstolgatom, hogy kellőn füszeres legyen. Az előzőleg szétszedett káposzta levelekbe betekerem a tölteléket. Tálcára rakom. A főzőedénybe zsiradékra, lehet húsos szalonna, rakom a szálas káposztát (előtte megkóstolom, hogy mennyire savanyú, ha kell kimosom) és a maradék dinsztelt hagymát. A csülökcsontot is beleteszem. Szép sorban körbe rakom a töltelékeket, a füstölt húst sem felejtem közbe-közbe beletenni. Ha elfogyott a töltelék, a tetejét szálas káposztával vékonyan betakarom. Előző nap szoktam elkészíteni, a hütőben vár a főzésre. Másnap felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Babért és szemes borsot is szórok bele. Lassú tüzön főzöm. Berántani nem szoktam. Tejföllel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2d539db31c, 2008. nov. 18. 16:51
A madra töltött káposztája elkészítési módja és hozzávalói.