Pikáns csirkemell cukkinivel és tócsnival recept
A Pikáns csirkemell cukkinivel és tócsnival hozzávalói:4 adag
A csirkemellhez:
60 dkg csirkemell filé
1 db póréhagyma (kis, zsenge vagy néhány újhagyma)
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint (őrölt)
szerecsendió ízlés szerint (őrölt)
0.5 db citrom (reszelt héja és leve)
2 ek méz
sáfrány ízlés szerint
1 teáskanál olasz fűszerkeverék
50 dkg cukkini
A tócsnihoz:
80 dkg burgonya
1 teáskanál só
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
2 db tojás
5 evőkanál finomliszt
2 dl napraforgó olaj
A Pikáns csirkemell cukkinivel és tócsnival elkészítési módja:
A hagymát felaprítjuk, és az 1 kanál olajon megdinszteljük. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, majd a megdinsztelt hagymára, ahol 2-3 percet pirítjuk. A kérget kapott húsra ráöntjük a mézet, amivel újra 1 percet pirítjuk, aztán jöhet a sáfrány, a citromhéj, citromlé, só, tarkabors és az olasz fűszerkeverék, vagy annak megfelelő kevéske fűszer. Nem szükséges lefedni, mert akkor sok leve lesz. Amíg a fűszerek átjárják a húst, felkarikázzuk a zsenge cukkinikat, és ők is a lábasban végzik. 5-6 percig együtt pirulnak a hússal, és már kész is. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, hozzáadunk kb. 1 tk sót, borsot, kevés szerecsendiót, 2 tojást, 4-5 ek lisztet, amiből lágy tésztát kapunk, s ezt kevés olajon, közepes tűzön tenyérnyi félujjnyi vastag palacsintákká nyomkodva, megsütjük pirosra. Tálalásnál kis citromfüvet, borsmentát tehetünk rá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. júl. 22. 14:49
A pikáns csirkemell cukkinivel és tócsnival elkészítési módja és hozzávalói.