Sonkás-tojásos pulykatekercs recept

80 dkg pulykamellfilé
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg sonka
5 dkg vaj
1 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
só
A Sonkás-tojásos pulykatekercs elkészítési módja:
A megtisztított húst téglalap alakúra vágjuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. A megtisztított hagymákat finomra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáforgatjuk a sonkakockákat, hozzáadjuk a felvert tojást, és megsózzuk. Hagyjuk kihűlni, majd a masszával bevonjuk a húst. Feltekerjük és zsineggel rögzítjük. A tekercset a tepsibe helyezzük, majd alufóliával lefedjük. 180 fokon 60 percig sütjük. A fóliát eltávolítjuk, majd a tekercset ropogósra sütjük. Friss zöldségekkel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. júl. 14. 15:39
A sonkás-tojásos pulykatekercs elkészítési módja és hozzávalói.