Spagetti húsgolyóval, tejszínes mártásban recept
60 perc
A Spagetti húsgolyóval, tejszínes mártásban hozzávalói:
40 dkg darált hús
1/2 csokor újhagyma
4 gerezd fokhagyma
1/2 db citrom
10 dkg reszelt sajt
tengeri só
1 dl olaj
40 dkg spagetti
12 dkg zöldborsó
1,5 dl tejszín
frissen őrölt bors
2 csokor petrezselyemzöld
A Spagetti húsgolyóval, tejszínes mártásban elkészítési módja:
1. Összedolgozzuk a darált húst a felkarikázott hagymával, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és a sajt 1/4 részével, ízlés szerint sózzuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. Mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon. 2. A spagettit kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson megadott utasítás szerint. A borsót szintén puhára pároljuk, a leszűrt spagettihez adjuk, majd meglocsoljuk a tejszínnel, és összeforraljuk. Végül meghintjük frissen őrölt borssal. A meleg gombócokat a zöldborsós spagettivel tálaljuk, a finomra vágott petrezselyemmel és a megmaradt reszelt sajttal meghintve.
Tésztafőzésnél-szűrés előtt-mindig tegyünk félre keveset a tészta főzővizéből. Ha sűrű vagy kevés a mártásunk, ezt használjuk a hígításhoz.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. febr. 23. 13:48
A spagetti húsgolyóval, tejszínes mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.