Gyümölcsös-babapiskótás rakott süti recept
30 perc
A Gyümölcsös-babapiskótás rakott süti hozzávalói:
1. réteg
200 g babapiskóta
2. réteg
36 g tortazselé
3 csapott evőkanál kristálycukor
750 ml víz
3. réteg
1 kg gyümölcs (vegyesen)
4. réteg
120 g pudingpor (vaníliás)
3 csapott evőkanál kristálycukor
1500 ml 2,8%-os tej
5. réteg
500 ml habtejszín (30-32%-os)
A Gyümölcsös-babapiskótás rakott süti elkészítési módja:
1. Legelőször vágjuk kockára a gyümölcsöt. Pár szebb darabot hagyjunk a tetejére díszítésnek. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd tegyük hűtőbe a végső felhasználásig. A babapiskóta FELÉT!! beletesszük a tál aljába. 2. A tortazseléhez - én piros tortazselét használtam - kristálycukrot adunk, majd csomómentesre kikeverjük először kevés vízzel (10 ml), majd hozzáadjuk a több vizet, folyamatos keverés mellett felforraljuk addig, míg elkezd sűrűsödni. Egy kicsit hagyni kell hűlni, de ne dermedjen meg! Ha hűlt egy kicsit, a FELE!! adagot ráöntjük a babapiskótás alapra. A piskótát takarja be! (Ha nagyon gyorsan dermed, melegítsük vissza.) 3. Ezután erre a tortazselére rátesszük a kockára vágott gyümölcsök FELÉT! (Én: eper, narancs, és 1 dobozos barack kompótot használtam.) Szintén takarja be az előző réteget! 4. A vaníliás pudingporhoz kristálycukrot adunk, kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. A gyümölcsös rétegre kerül a főzött puding FELE!! 5. Majd a maradék hozzávalókat rátesszük ugyanabban a sorrendben, mint amivel kezdtünk. Tehát: maradék babapiskóta, tortazselé, gyümölcs kockák, puding. Ezután tegyük hűtőbe míg a puding kicsit hűl rajt. 6. Legvégül: A felvert tejszínhabot, egyenletesen elosztva, bevonjuk az egész desszert tetejét, majd díszíthetjük gyümölccsel tetszés szerint. Teljes kihűlésig, hűtőbe tesszük.
Sütés nélkül, nagyon könnyen, és gyorsan elkészíthető desszert.
3 literes üvegtálba készítettem el.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. júl. 23. 17:53
A gyümölcsös-babapiskótás rakott süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.