Áfonyahabos rizskocka recept
Az Áfonyahabos rizskocka hozzávalói:25 dkg babapiskóta
2 dl tej
Tejberizshez:
16 dkg rizs
6 dl tej
1 csapott mokkáskanál őrölt vanília
4 evőkanál kristálycukor
reszelt citromhéj
25 dkg mascarpone
Áfonya habhoz:
25 dkg mascarpone
12,5 dkg áfonya
3 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
8 gr zselatin
3 evőkanál víz
3 dl tejszínhab
Az Áfonyahabos rizskocka elkészítési módja:
Először a tejberizst készítjük el. A 16 dkg rizst puhára főzzük állandó kevergetés mellett a tejben. Amikor puha és sűrű lett elzárjuk alatta a hőt és elkeverjük benne a vaníliát, cukrot és a reszelt citromhéjat. Hagyjuk kihűlni, majd összeforgatjuk a mascarponeval. A babapiskóta felét gyors mozdulatokkal tejben megforgatjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsi alját kirakjuk vele. Erre terítjük el a kihűlt tejberizst, majd mehet rá ismét babapiskóta. Tulajdonképpen nem szükséges tejbe forgatni, át fog puhulni. Hűtőbe tesszük és elkészítjük a gyümölcshabot. 10 dkg áfonyát a cukorral és a citromlével felfőzünk, a zselatint beáztatjuk a vízbe. Amikor a gyümölcs összeesett a zselatint elkeverjük benne és hagyjuk kihűlni. A mascarponet kevés porcukorral (ha ízlésünk úgy kívánja) kikeverjük, majd a kihűlt áfonya zselét is csomómentesre keverjük benne. Hozzá öntjük a tejszínt és addig verjük, míg kenhető, formatartó állagot nem kapunk. Elterítjük a babapiskótás rétegen, tetejét simára húzzuk és hűtőben hagyjuk pár órán át összeérni az ízeket. Szeleteljük, tetejét kakaóporral hintjük és friss áfonya szemekkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. nov. 25. 14:39
Az Áfonyahabos rizskocka elkészítési módja és hozzávalói.