Gesztenyés kuglóf recept
40 perc
972 kcal
10 dkg cukor;
4 evőkanál rum;
1 tasak zselatinpor;
3 dl tejszín;
1 mokkáskanál vaníliaaroma;
50 dkg gesztenyemassza;
14 babapiskóta;
porcukor a szóráshoz;
csoki- vagy marcipángolyók a díszítéshez.
A Gesztenyés kuglóf elkészítési módja:
1. A cukrot 2 dl vízzel, kis lángon főzze sziruppá. Keverjen hozzá 3 evőkanál rumot, és hagyja kihűlni. 2. A zselatint áztassa kevés hideg vízbe. 1 dl tejszínt forraljon fel, öntse a zselatinra, lassú tűzön keverje olvadásig. Adja hozzá a vaníliaaromát, a maradék rumot, és hagyja kihűlni. 3. A gesztenyemasszát egy tálben keverje össze a zselatinos tejszínnel, hagyja állni. A maradék tejszínt verje habbá, és óvatosan dolgozza össze a gesztenyés krémmel. 4. Egy gömbölyű tálat béleljen ki zsírpapírral. A babapiskótákat mártsa a szirupba, és bélelje ki velük a formát. Simítsa rájuk a gesztenyekrémet, majd a tálat borítsa be piskótával. legalább 6 órára , de inkább egy éjszakára tegye a hűtőbe. 5. Tálalás előtt a kuglófot borítsa lapos tálra, csoki- vagy marcipángolyókkal díszítve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsu784, 2008. febr. 18. 15:07
A gesztenyés kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.