Libazsíros-lilahagymás pogácsa recept
A Libazsíros-lilahagymás pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt
1 púpos ek libazsír
1 dl tej
1 kk cukor
40 g élesztő
1 tojás
2-3 dl tejföl
3 tk só
libazsír (kenéshez)
2-3 fej lila hagyma
Tetejére: 1 felvert tojás
A Libazsíros-lilahagymás pogácsa elkészítési módja:
A lilla hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát. Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtjuk kb. 2/3 részig, majd erre ráhajtjuk a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtjuk 2/3 részig, és az alsót ráhatjuk.Kilisztezett tálba rakjuk,majd hűtőbe kb 1 órát pihentetjük. Újra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ismét libazsírral, megszórjuk lila hagymával és újra hajtogatjuk majd ismét 1 órát pihentetjük a hűtőbe. Aztán még egyszer megcsináljuk a műveletet. Miután kellően kipihente magát, a sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra, a tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam. A pogácsákat tepsire pakoltam, felvert tojással lekentem a tetejüket, és kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem őket.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. nov. 19. 16:34
A libazsíros-lilahagymás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.