Céklafőzelék almával recept
A Céklafőzelék almával hozzávalói:0,5 kg cékla
0,5 kg krumpli
2 közepes méretű alma
1 nagyobb vöröshagyma
1-2 cm friss gyömbér
mangalica zsír, vagy kókuszzsír
őrölt kömény
házi joghurt vagy kefír
rizstej vagy zabtej
valamilyen teljes értékű liszt, lehet gluténmentes is
só, bors
A Céklafőzelék almával elkészítési módja:
A zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért. Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon. Felöntöm az egészet vízzel. Sózom, pici borssal és őrölt köménnyel ízesítem. Amikor megfőttek a zöldségek, hozzáadom a felkockázott almát is. Ezzel már csak egyet rottyantok rajta. Habarást készítek a lisztből és a joghurtból. Természetesen rizstejszínnel is lehet, ha valaki nem használ tejterméket. Fel szoktam önteni a végén kevés rizstejjel. Picit még alakítok az ízeken, ha szükséges.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. nov. 13. 11:37
A céklafőzelék almával elkészítési módja és hozzávalói.