Vegyes lekvár dinnyével recept


2 kg kimagozott sárgabarack
2 db sárga dinnye kimagozva
héj nélkül
60 dkg kristálycukor
1 db citrom kifacsart leve
1 kávéskanál Na-benzonát.
A Vegyes lekvár dinnyével elkészítési módja:
A kimagozott sárgabarackot citromlével meglocsoljuk. A tisztított sárga dinnyét vékonyra szeletekre vágjuk. Az így előkészített gyümölcsöt ledaráljuk, szűrőbe tesszük és hagyjuk, hogy a levét lecsöpögtesse. Ezuán lábosba tesszük és állandó keverés mellett a cukorral felfőzzük, majd forrón csavaros tetejű üvegekbe töltjük, tetejére kevés Na-benzonátot szórunk és lapkával lezárjuk.Száraz dunsztba tesszük addig, amíg kihűl. A leszűrt levet cukor és ásványvíz hozzáadásával üdítőként felhasználhatjuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. aug. 5. 04:20
A vegyes lekvár dinnyével elkészítési módja és hozzávalói.