Porhanyós vendégváró perec recept


50 dkg finom liszt
25 dkg disznózsír vagy margarin
15 dkg kristálycukor
2 db tojás
3 db kemény tojás sárgája
1 egész citrom leve
1 csomag sütőpor
A meghintéshez: 1 csomag vaníliacukor.
A Porhanyós vendégváró perec elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és fél óráig pihentetjük, majd ujjnyi vastag rudakat sodrunk A sodrott rudakból dupla fonású pereceket formálunk amit a kikent, lisztezett tepsibe téve sütőben szép sárgára sütünk. Még melegen vaníliás cukorral meghintve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. júl. 17. 05:02
A porhanyós vendégváró perec elkészítési módja és hozzávalói.