Gyergyói krémleves sárgabarackkal recept


10-12 szem sárgabarack kimagozva
2 dl
tejföl
4 evőkanál finom liszt
3 dkg
teavaj
1 kiskanál só,3 evőkanálnyi kristálycukor
2 dkg
héjazott mandula
2-3 szem szegfűszeg
csipetnyi őrölt fahéj.
A Gyergyói krémleves sárgabarackkal elkészítési módja:
A sárgabarackokat egy pár másodpercre forró vízbe rakjuk, majd hideg vízbe áttéve a héját lehúzzuk és kimagozzuk, negyedeljük-nyolcadoljuk. A tejfölből habarást készítünk: kicsit meghígítjuk, majd elkeverjük a liszttel, csipetnyi sóval. Közben vajat megolvasztjuk, beledobjuk az6 előkészített barackszeleteket,és addig kevergetjük, dinszteljük, amíg szétesnek. Ekkor megszórjuk kristálycukorral, ízesítjük csipetnyi fahéjjal és szegfűszeggel. Jól összeforraljuk, majd a habarással besűrítjük, de egy rottyantás után azonnal levesszük a tűzről és lehűtjük, A szegfűszeget kidobjuk belőle és hidegre tesszük. Tálaláskor durván megvagdalt mandulával a tetejét megszórjuk és csészébe téve kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 2. 13:40
A gyergyói krémleves sárgabarackkal elkészítési módja és hozzávalói.