Krétai makaróni (Skioufichta) recept
A Krétai makaróni (Skioufichta) hozzávalói:A makarónihoz való alapanyagok:
Fél kg liszt
egy pohár víz
1 kiskanálnyi só
3 evőkanál krétai oliva olaj
1 pohár reszelt anthotiro sajt
1-2 evőkanálnyi vaj
A Krétai makaróni (Skioufichta) elkészítési módja:
A lisztet a vízzel, sóval és az olajjal összegyúrjuk. Egy órát hagyjuk állni a masszát, aztán elkészítjük a makarónit. Készítsünk kb. ujjnyi méretű csíkokat és ezt kb. 3 cm hosszúságú kis darabokra vágjuk, majd ceruza alakúra sodorjuk. Szórjuk meg a gyúródeszkát liszttel, majd tegyük rá a makarónit egy órán keresztül száradni. Aztán szedjük össze, és forró vízben főzzük egy fél órán keresztül. Szedjük ki egy mélytányérra, öntsünk rá forró vajat (lehetőleg 'stacovoutiro' fajtát) és szórjuk rá a reszelt anthotiro sajtot.
Ha valaki ismeri ezt a fajta sajtot ill. vajat, és azt hogy ezeket mivel lehet helyettesíteni, kérem írja meg... bár talán 'sima' feta v. feta jellegű sós sajttal is finom lehet, próbáljuk ki.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: shamila, 2006. dec. 30. 17:26
A krétai makaróni (skioufichta) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.