Gyümölcsös túrókrémmel töltött piskótatorta recept
A Gyümölcsös túrókrémmel töltött piskótatorta hozzávalói:• 4 tojás
• 4 evőkanál liszt
• 4 evőkanál cukor
• egy csipetnyi sütőpor
A túrókrémhez: 50 dkg túró, 4 + 2 dl habtejszín, 20 dkg porcukor, egy citrom reszelt héja és 2 kiskanálnyi leve, 2 csomag (2 × 20 g) zselatin fix, 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
A Gyümölcsös túrókrémmel töltött piskótatorta elkészítési módja:
Készíts piskótát négy tojásból: Válaszd szét a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját keverd habosra a cukor felével, add hozzá a lisztet, majd óvatosan forgasd bele a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. Süsd úgy 25-30 percig. A túrót, a cukrot, a citrom héját és a levét 4 deci habtejszínnel turmixold vagy habverővel keverd össze. Add hozzá a zselatin fixet, és néhány óráig hűvös helyen hagyd állni. Ekkor verd fel kemény habbá a 2 deci tejszínt, és forgasd bele a masszába. Válaszd ketté a túrós krémet, és az egyik felébe keverd bele a felolvasztott, lecsepegtetett erdei gyümölcsöket. A torta összeállítása: a piskótát vágd félbe, az egyik lapot kend meg az erdei gyümölcsös túrókrémmel, kend rá a natúr túrókrémet, majd fedd be a piskótalappal. A tetejét szórd meg porcukorral. Tálalásig tárold hűtőben.
A tetejét, oldalát bevonhatod habfixálóval felvert kemény tejszínhabbal is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: alyce, 2008. ápr. 17. 10:26
A gyümölcsös túrókrémmel töltött piskótatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.