Diós csiga recept

A Diós csiga hozzávalói:
20 dkg liszt
10 dkg vaj (vagy margarin)
1,5 dkg élesztő
kb. 1 dl tej.

Töltelék:
20 dkg porcukor
2 tojásfehérje
10 dkg dió
citromhéj
mazsola.


A Diós csiga elkészítési módja:
A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, felsodorjuk, és kb. 1,5 cm szélesre vágjuk. Margarinnal jól kikent tepsibe helyezzük, kicsit hézagosan. 200 fokon 20 percig sütjük.

Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook