Piros tetejű pogi /Nagymama receptje, isteni!!!/
A Piros tetejű pogi /Nagymama receptje, isteni!!!/ hozzávalói:50 dkg liszt
30 dkg Rama
1 egész tojás
1 tojás sárgája
3-4 dkg élesztő
3 dl tej
A Piros tetejű pogi /Nagymama receptje, isteni!!!/ elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrni, én kenyérsütőgépben csinálom, így kevés a gond vele. A kész tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük fóliával letakarva, másnap ujjnyi vastagra kisodorjuk és szaggatjuk. Tojásfehérjét kikeverünk pirospaprikával, és ezzel kenjük meg a pogik tetejét. 180 fokon sütjük.
Nagyon nem szabad kiszárítani, arra figyeljünk. Ha az alja barnul, akkor már jó.
Ha valaki szereti a tepertőt, lehet kenni tepertőkrémmel is, hajtogatni, fantázia kérdése!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: alyce, 2011. máj. 24. 17:01
A piros tetejű pogi /nagymama receptje, isteni!!!/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.