Rakott zsemle (ahogy én csinálom) recept
60 perc
A Rakott zsemle (ahogy én csinálom) hozzávalói:
zsemle
0,5 l tej
vaníliás cukor
3-4 db alma
1/4 kg túró
citrom
cukor
3 tojás
sárgabarack lekvár
kicsi tejföl
A Rakott zsemle (ahogy én csinálom) elkészítési módja:
A tejet vaníliás cukorral felforraljuk. Addig elő lehet készíteni a többi dolgot. Túró: beletesszük a tojássárgáját, citromhéjat, cukrot, kicsi tejfölt, eldolgozzuk. Alma: meghámozzuk, lereszeljük és cukorral, fahéjjal ízesítjük. Miután ezek elkészültek, a zsemléket fel lehet szeletelni, szűrőbe helyezve leöntjük a vaníliás tejjel (nem szabad nagyon eláztatni). Egy jénaiba lefektetünk egy sor zsemlét, jöhet rá egy adag túró. Még egy sor zsemle, utána az alma. Aztán zsemle, és baracklekvár. Jénai mélységétől függően ezt addig lehet folytatni, amíg meg nem telik. A tetejére pedig jön a tojás felvert habja. Sütőben 160 fokon 15-20 perc alatt összesütjük.
1. Kiadós leves mellé főételként is jó, de desszertnek sem utolsó:)
2. Szikkadt zsemléből ajánlanám, egyrészt a friss hamar elázik a tejtől, másrészt meg legalább nem vész kárba a már kicsit szárazabb zsemi:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: alyce, 2009. okt. 12. 22:26
A rakott zsemle (ahogy én csinálom) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.