Feketeerdő tekercs recept
70 perc
270 kcal
• 6 tojás
• 1 csipet só
• 10 dkg cukor
• 10 dkg liszt
• 3 teáskanál kakaópor
• 1 üveg meggybefőtt
• 1 csomag vaníliás cukor
• 40 dkg tejszín
• 5 dkg étbevonó
• 1 csomag habfixáló
• 1 evőkanál cseresznyepálinka
• sütőpapír
A Feketeerdő tekercs elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük. A lisztet vegyítjük a kakaóporral, majd óvatosan a tojáshabbal is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd 200 fokos sütőben 12 percig sütjük. Enyhén benedvesített cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A piskótát a kendő segítségével a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, majd hűlni hagyjuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, vagy szűrőben lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a vaníliás cukorral. A bevonót darabokra törjük, és forró vízfürdőben kevergetés közben megolvasztjuk. Azonnal kiolajozott tálcára öntjük, és dermedni hagyjuk. A tejszínt habfixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a cseresznyepálinkát is. A piskótalapot széthajtjuk, rásimítjuk a tejszín harmadát, és eloszlatjuk rajta a meggyet. A piskótát hosszában feltekerjük, tálcára helyezzük, és megkenjük a maradék habbal.
Csokiforgácsokkal díszítsük ezt a pofonegyszerű piskótás sütit
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: alyce, 2008. ápr. 15. 15:37
A feketeerdő tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.