Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Galyasági tócsni (lapótya, görhöny, borzaska). recept

Galyasági tócsni (lapótya, görhöny, borzaska). recept

Elkészítési idő 80 perc

A Galyasági tócsni (lapótya, görhöny, borzaska). hozzávalói:
1,5 kg
burgonya
3 db
tojás
25 dkg
liszt
1 nasgy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sertészsír

őrölt fekete bors ízlés szerint
A kisütéshez sertészsír
vagy olaj.


A Galyasági tócsni (lapótya, görhöny, borzaska). elkészítési módja:
A vöröshagymát egészen apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a lisztet, az apróra vágott ( zúzott) fokhagymát,kevés sertészsírt, 1 kiskanál sót, ízlés szerint őrölt fekete borsot, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha nem hig, de nem is túl száraz a massza. Serpenyőben a sertészsírt megforrósítjuk. A masszából evőkanállal adagokat szaggatunk, amit ellapítunk, de csak annyira, hogy a forró zsiradék ne lepje be. Ha a sülő darab széle pirulni kezd, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, majd a zsiradékot lecsöpögtetve tányérra szedjük. Melegen fogyasszuk.

A tetejét ízesíthetjük apróra vágott ( darált) teperővel, sonkával, gombapörkölttel, hideg savanyú káposztával, de erősebben borsozva hideg tejföllel is finom.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A galyasági tócsni (lapótya, görhöny, borzaska). elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook