Lecsóval töltött sajtos burgonya erdélyiesen recept
150 perc
A Lecsóval töltött sajtos burgonya erdélyiesen hozzávalói:
12 db
nagy szem burgonya
6 db
zöldpaprika
6 szem érett
nagyobb paradicsom
12 dkg
reszelt füstölt sajt
8 dkg
sertészsír
5 dkg
teavaj
6 db
tojás
15 dkg
vöröshagyma
1 evőkanál ételízesítő
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
néhány szál lestyánzöld.
A Lecsóval töltött sajtos burgonya erdélyiesen elkészítési módja:
A megmosott, alaposan megtisztított kb. egyforma nagyságú burgonyákat héjában csipetnyi sóval ízesített vízben félpuhára főzzük. Ha kissé meghűlt meghámozzuk, kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk, az aljukon egy kis lapocskát készítünk.A zsírban a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, belekeverjük a felkarikázott zöldpaprikát, a lehéjazott, egészen kis kockára felvágott paradicsomot, ízesítjük ételízesítővel, ízlés szerint sóval és őrölt fekete borssal.Ha a lecsó félig elkészült hozzáadjuk a burgonyaforgácsokat is a felvert tojásokkal együtt és a masszát addig kevergetjük, amíg a tojás megdermed. Ekkor a kivájt burgonyákba töltjük a masszát és egy kizsírozott tűzálló tálba rakjuk egymás mellé helyezve a töltött burgonyaszeleteket, amit megszórunk reszelt sajttal és hidegen tartott vajdarabokat tördelünk rá. Előmelegített sütőben közepesen meleg hőfokon készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt kissé megbarnult és ropogósra sült.Tálaláskor apróra vágott lestyánzölddel megszórva kínáljuk.
Ha marad a lecsóból azt csípős fűszerpaprika porral újra melegítve külön tálkában kínáljuk. A sajt bármilyen kemény sajt lehet, de a legjobb a füstölt kemény sajt.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 31. 08:42
A lecsóval töltött sajtos burgonya erdélyiesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.