Habart bableves füstölt hússal recept


40 dkg. tarka szárazbab (nagyszemü az igazi),
50 dkg. füstölt sertéshús (comb, tarja),
1 kiskanál morzsolt borsikafű( csombor),
só ízlés szerint,
2 dl. tejföl,
l liter tej,
3 evőkanál liszt,
petrezselyemzöld.
A Habart bableves füstölt hússal elkészítési módja:
A babot kiválogatjuk és egy éjszakán keresztül átzatjuk, majd Nagyobb edénybe tesszük. Hozzáöntünk 1 - 1 és fél liter vizet, és főzni kezdjük. A füstölt húst apró kockára vágjuk és ha a leves felfőtt hozzáadjuk. Ízesítjük ételízesítővel, csomborral. Közben kevés tejfölben elkeverjük a lisztet és a tejjel fokozatosan hígítjuk.Ha a bab készre főtt, akkor az ételhez adjuk a habarást, ha szükséges utánasózzuk és kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 28. 04:21
A habart bableves füstölt hússal elkészítési módja és hozzávalói.