Köménymagos leves recept
30 perc
A Köménymagos leves hozzávalói:
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál köménymag
2 evőkanál liszt
petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
kenyér.Ízlés szerint őrölt fekete bors
só.
A Köménymagos leves elkészítési módja:
A felforrósított olajban a köménymagot megpattogtatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet is és szép aranybarnára pirítjuk. Ekkor felöntjük vízzel, sózzuk - ha úgy tetszik - borsozzuk, megtörve hozzáadjuk a fokhagymát és készre főzzük. Közben a kenyeret kis kockára vágjuk és megpirítjuk. A tetejét tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. külön tálkára rakott pirított kenyérkockával kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 21. 02:56
A köménymagos leves elkészítési módja és hozzávalói.